No items in cart

კულინარიული ფქვილოვანი ნაწარმის მომზადება

  • 0
  • ბოლო განახლება Mar 11, 2025

კურსის შესახებ

კულინარიული ფქვილოვანი ნაწარმის მომზადება

პროფესიული პროგრამის მიზანია, ევროპული სტანდარტების გათვალისწინებით, შრომის ბაზარზე კურსდამთავრებულის კონკურენტუნარიანობის ხელშეწყობა. კერძოდ სარესტორნო/რითეილ სფეროსთვის კვალიფიციური სპეციალისტის აღზრდას, რომელიც დამოუკიდებლად შეძლებს : კულინარიული ფქვილოვანი ნაწარმის მომზადებას უსაფუვრო ცომით; კულინარიული ფქვილოვანი ნაწარმის მომზადებას საფუვრიანი ცომით; კულინარიული ფქვილოვანი ნაწარმის მომზადება ფენოვანი და ნახევრადფენოვანი ცომით; კულინარიული ფქვილოვანი ნაწარმის მომზადება ნაზავი (ფხვიერი) ცომით.


 პროგრამის ფარგლებში ისწავლება: 


კულინარიული ფქვილოვანი ნაწარმის სახეები;

კულინარიული ფქვილოვანი ნაწარმის ასორტიმენტი;

უსაფუვრო ცომით დამზადებული კულინარიული ნაწარმის სახეები და ასორტიმენტი;

უსაფუვრო ცომით მომზადებული კულინარიული ნაწარმის  რეცეპტურა;

უსაფუვრო ცომის ბაზაზე კულინარიული ნაწარმის  მომზადების ტექნოლოგიური პროცესი;

ნაწარმისფორმირება:ცომში გულსართის მოთავსება;

ნაწარმის თბურიდამუშავება: მოხარშვა წყალში ან ზეთში, შეწვა ტაფაზე.

ნაწარმისმომზადებისდროისადატემპერატურულრეჟიმის განსაზღვრა;

ნაწარმის მზაობის შემოწმების მეთოდები;

დაგემოვნების პროცედურების პროცედურები;

მზა ნაწარმის ორგანოლეპტიკური შემოწმება;

ნაწარმის გასათავსებლად შესაბამისი თეფშის შერჩევა;

მზა ნაწარმის შენახვა



გამოყენებული მეთოდები: აღნიშნული სასწავლო კურსის ფარგლებში გამოყენებული იქნება ვერბალური ანუ ზეპირსიტყვიერი გადაცემისა და ახსნა-განმარტების მეთოდი. ასევე გამოყენებული იქნება დემონსტრირება, პრაქტიკული სავარჯიშო, ინსტრუქტაჟი, როლური თამაში, აგრეთვე დისკუსია/დებატების მეთოდი, რაც გულისხმობს მონაწილეთა ჩართულობის ხარისხისა და აქტივობის ამაღლებას. სწავლების პროცესი ინტერაქტიულია და მოითხოვს მონაწილეების მაქსიმალურ ჩართულობას. მოდული გაჯერებულია თანამედროვე სწავლების მეთოდებით და ორიენტირებულია მონაწილეებში ტრანსფერული უნარ-ჩვევების გამომუშავებასა და მათი გამოყენების პროცესში მოტივაციის ამაღლებაზე.

პროგრამაზე დაშვების წინაპირობა:

მინიმალური ასაკი 18 წელი;

ქალაქ თბილისში რეგისტრაცია;


პროგრამაზე მოხვედრის ეტაპები:

ონლაინ რეგისტრაცია;

დოკუმენტაციის გადარჩევა;

გასაუბრება;


სწავლების დაწყება:  2025 წლის 28 აპრილი

სწავლების ვადა: 2.5 თვე, კვირაში 2 დღე;

დასაქმების სფერო: კომპანიები, თვითდასაქმება